زر گیاه
26 دسامبر 2021

عرق نعنا

عرق نعنا خواص درمانی فراوانی دارد ولی از مشهورترین درمان های آن رفع نفخ معده و هضم غذا است. این عرق سرشار از مواد معدنی مانند پتاسیم، منیزم، پروتئین، فیبر، کربوهیدرات، ویتامین‌های مختلف، آهن و… است .این عرق هم مانند سایر عرق ها مانند عرق گلاب، طارونه، نسترن، رازیانه و …دارای خواص مختلفی برای بدن دارد و در درمان انواع بیماری‌ها موثر عمل می‌کند همچنین عرق گیاهی نعناع برای درمان برخی از بیماری ها بسیار مفید می باشدکه مشهورترین آن درمان نفخ معده، در ادامه با تمام خواص عرق نعناع آشنا خواهید شد.

گیاه شناسی نعنا

نعنا یا (به عربی: نعناع) (نام علمی: Mentha) گیاهی علفی از خانواده نعناسانان رده دولپه‌ای‌های پیوسته گلبرگ می باشد. این گیاه از لحاظ ظاهر و خواص مانند گیاه پونه است با این تفاوت که برگ های نعنا بوی ملایم تر و کرک کمتری دارد. ساقه‌های نعنا مستقیم و به صورت زیرزمینی و چهارگوش می باشد با ریشه های هوایی، که به به طور معمول در سراسر جهان کشت می‌شود .نعنا از پرکاربردترین گیاهان دارویی محسوب می شود. این گیاه را بیشتر به واسطه خاصیت خنک کنندگی اش معروف است.

ارزش غذایی هر ۱۰۰ گرم گیاه نعناع

انرژی: ۴۴ کیلوکالری

کربوهیدرات: ۸/۴۱ گرم

چربی: ۰/۷۳ گرم

پروتئین: ۳/۲۹ گرم

آهن: ۱۱/۸۷ میلی گرم

منگنز: ۱/۱۱۸ میلی گرم

مس: ۰/۲۴۰ میلی گرم

پتاسیم: ۴۵۸ میلی گرم

ریبوفلاوین: ۰/۱۷۵ میلی گرم

پیریدوکسین: ۰/۱۵۸ میلی گرم

ویتامین C: ۱۳/۳ میلی گرم

کلسترول: ۰ میلی گرم

پانتوتنیک اسید(ویتامین B5): ۰/۰۶۱ میلی گرم

ویتامین B6: ۰/۰۴۱ میلی گرم

فولات ( ویتامین B9): ۳ میکروگرم

 

حل رویش این گیاه در اکثر نقاط جهان مانند آسیا و آمریکای شمالی، اروپا، آفریقا انجام می شود.

این گیاه در نواحی شمال ایران و اطراف تهران نیز یافت می شود

 

عرق نعنا و بهبود مشکلات گوارشی

نعنا دستگاه گوارش انسان را تسکین می‌دهد و مشکلات گوارشی رابهبود می بخشد و برای درمان علائم بسیاری از بیماری‌ها از جمله دل درد، اسهال، استفراغ، سردرد و انقباض عضلات صاف و اسپاسم روده کمک می‌کند .

عرق نعنا و رفع سردرد‌های تنشی و میگرن

ترکیب منتول در نعناع عامل افزایش گردش خون و احساس خنکی است. نعناع دارای به عنوان تسکین دهنده و شل کننده عضلات عمل می کند. با توجه به خواصی که نعناع دارد می تواند به کاهش سردردها کمک کند.

عرق نعنا خوشبو کردن دهان

گیاه نعناع علاوه بر اینکه بوی دلپذیری دارد، دارای خواص ضدباکتریایی و ضد میکروبی است.این عرق می تواند علاوه براینکه دهان را خوشبو کند باعث ازبین رفتن میکروب‌های ایجاد کننده پلاک دندان شود.

عرق نعنا و بهبود گرفتگی سینوس‌ها

خواص ضد باکتریایی، ضد ویروسی و ضد التهابی گیاه نعناع قابلیت مبارزه با عفونت سینوس ها رادارد و از رشد عفونت جلوگیری می کند . حتی ترکیب منتول در نعناع باعث بهبود جریان هوا در بینی می شود درنتیجه بخور نعناع برای تنفس مفید است.

عرق نعنا و کاهش درد قاعدگی

نعناع به عنوان شل کننده عضلات عمل می کند . مصرف این عرق در دوران قاعدگی باعث کاهش گرفتگی عضلات و تسکین درد می شود.

عرق نعنا و درمان بی خوابی

نعناع به عنوان شل کننده عضلات و تسکین دهنده و آرامش بخش عمل می کند و همچنین فاقد کافئین است. بنابراین می تواند گزینه خوبی برای حل مشکل بی خو ابی و اختلالات خواب باشد.

عرق نعنا برای کاهش وزن و لاغری

نعنا فاقد کالری است و مصرف آن حرارت معده را افزایش می دهد و در نتیجه عمل هضم در معده افزایش می یابد . از طرف دیگر میزا چربی سازی در بدن کمتر می شود. بنابراین نعنا می تواند یک انتخاب هوشمندانه برای کاهش وزن باشد.

 

 عرق نعنا و دستگاه تنفسی

رایحه قوی عرق نعنا به رفع گرفتگی بینی، گلو و ریه کمک می کند و باعث پاکسازی و دفع رطوبت از ریه و مجاری تنفسی می شود نعناع دارای خواص آنتی باکتریال و ضد التهابی می باشد و برای درمان سرفه و خلط آوری مفید است.

 

عرق نعنا برای کبد

برگ های نعنا دارای ترکیباتی مانند منتول و منتفون است و هم چنین سرشار از آنتی اکسیدان می باشد که باعث سم‌زدایی کبد می شود.

 عرق نعنا و درد معده

عرق نعنا باعث افزایش ترشحات سالم معده و بهبود فرآیند گوارش می شود . نعنا همچنین دارای فیبر بالایی است و عمل هضم را بهبود می بخشد و از سوء هاضمه جلوگیری می کند. این گیاه روده‌ها را شل می‌کند و نفخ را کاهش می‌دهد. افرادی که دارای زخم معده هستند باید با احتیاط از این عرق استفاده کنند.

 

شرایط نگهداری از عرق نعنا

عرق نعنا باید در ظرف های شیشه ای که نور کمتری را از خود عبور می دهند (مانند شیشه‌های سبز یا قهوه‌ای) نگهداری شود. بعد از ظرف های شیشه ای، ظروف فلزی (مانند ظرف‌های آلومینیومی) برای نگهداری از این عرق مناسب است.در نظر داشته باشید ظروف پلاستیکی برای نگهداری این محصولات مناسب نیست .

بهتر است تمام انواع عرق ها در جای خشک و خنک و دور از نور مستقیم آفتاب نگهداری شوند. اگر در مغازه ای عرق ها در معرض آفتاب قرار داشتند از خرید آنها خوداری کنید.

 

بهترین زمان مصرف و نشانه فساد عرق‌ نعنا چیست؟

بهترین زمان مصرف عرق نعنا حداکثر بین ۶ تا ۱۲ ماه پس از تولید می باشد. اغلب بر روی بسته بندی عرقیات تاریخ انقضا وجود ندارد اما می توان با توجه به ظاهر عرقیات به سالم بودن آن پی برد. عرق سالم و عاری از آلودگی، کاملا شفاف است. اگر در عرق های گیاهی کدورت یا رسوبی دیده شود نشانه وجود آلودگی‌های میکروبی یا قارچ و کپک می باشد و حتما باید از مصرف آن جلوگیری کرد.

 

خواص عرق نعنا

عرق نعنا خواص بسیار زیادی برای سلامتی دارد. در طب سنتی، عرق نعنا برای بهبود مشکلات گوارشی بسیار توصیه شده است. شما می توانید از این عرق گیاهی برای بهبود مشکلات گوارشی مانند دل درد، نفخ، یبوست و کاهش ریفلاکس معده استفاده کنید.

 

برخی دیگر از خواص عرق نعنا شامل کاهش وزن، بهبود مشکلات پوستی، رفع خستگی، بهبود مشکلات تنفسی مانند آسم، درمان سکسکه، آرامش دهنده، ضد درد، رفع بوی بد دهان و بهبود مشکلات دوران قاعدگی است. توصیه می شود از مصرف بیش از حد عرق نعنا خودداری کنید. مصرف بیش از حد این عرق گیاهی عوارض جانبی برای سلامتی دارد.

 

مزایا و معایب عرق نعنا

عرق گیاهی نعنا مزایای بسیار زیادی برای سلامتی دارد. این عرق گیاهی حاوی ترکیبات مفید و مغذی است. با مصرف مناسب آن، می توانید از مزایای آن بهره مند شوید. مصرف بیش از حد این عرق گیاهی عوارض زیادی در پی خواهد داشت. عرق نعنا ممکن است باعث ریفلاکس اسید معده شود.

همچنین مصرف زیاد آن ممکن است باعث بروز زخم معده نیز شود. توصیه شده است از مصرف بیش از حد آن، اجتناب کنید. مصرف عرق نعنا برای زنان باردار و شیرده توصیه نمی شود. اگر ناراحتی معده دارید، قبل از مصرف این عرق گیاهی با پزشک خود مشورت کنید.

 

 

عرق نعناع برای چی خوبه

عرق نعناع از دوران قدیم، توسط پزشکان برای درمان بسیاری از مشکلات و بیماری ها استفاده شده است. امروزه نیز از این عرق گیاهی در طب سنتی بسیار استفاده می شود. عرق نعناع برای درمان و تقویت سیستم گوارشی، تقویت سیستم ایمنی بدن، افزایش اشتها، بهبود مشکلات تنفسی، کاهش درد دوران قاعدگی مفید است. شما با مصرف مناسب این عرق گیاهی، می توانید از خواص بسیار زیاد آن بهرمند شوید.

 

مضرات عرق نعناع برای آقایان

مصرف بیش از حد این عرق گیاهی، می تواند برای آقایان عوارض جانبی در پی داشته باشد. مصرف بیش از حد عرق نعناع، باعث کاهش میزان سطح هورمون تستوسترون در آقایان می شود. در نتیجه این کاهش سطح هورمون باعث کاهش توانایی جنسی و ناباروری می شود.

 

عرق نعناع و یبوست

یکی از مهمترین خواص عرق نعناع، بهبود مشکلات گوارشی از جمله یبوست است. این عرق گیاهی به دلیل داشتن ترکیبات مفید، باعث ترشح بیشتر آنزیم های گوارشی در بدن می شود. در نتیجه هضم و گوارش مواد غذایی را در بدن آسان تر می کند. همچنین با تحریک عملکرد روده از بروز یبوست در فرد جلوگیری می کند.

 

خواص عرق نعناع برای مردان

عرق نعناع برای مردان دارای خواص بسیار زیادی است. این عرق گیاهی باعث افزایش انرژی، افزایش وزن، کاهش سردرد، تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش استرس و اضطراب و بهبود افسردگی می شود. اما مصرف بیش از حد این عرق گیاهی برای مردان عوارض جانبی جدی در پی خواهد داشت. بنابراین در مصرف آن اعتدال را رعایت کنید.

 

عرق نعناع برای معده

این عرق گیاهی به دلیل داشتن خاصیت ضد التهابی، به بهبود مشکلات مربوط به معده و سوء هاضمه بسیار کمک می کند. از دوران قدیم از عرق نعناع برای تقویت معده استفاده شده است. این عرق گیاهی حاوی فیبر بسیار زیادی است. بنابراین از بروز مشکلاتی مانند نفخ و یبوست که باعث درد معده می شود، جلوگیری می کند. بهترین زمان مصرف این عرق گیاهی بعد از صرف وعده های غذایی است.

 

خواص عرق نعناع برای قلب

یکی دیگر از خواص عرق نعناع تقویت قلب است. این عرق گیاهی به دلیل خاصیت آرامش بخشی، باعث کاهش تپش قلب می شود. همچنین به دلیل داشتن ترکیبات مفید، باعث تقویت عملکرد قلب می شود. عرق نعناع باعث بهبود بیماری های مانند اضطراب و استرس می شود. این مشکلات بر روی عملکرد قلب تاثیرات منفی می گذارند.

 

طرز کاشت نعنا

نعنا یکی از معروفترین گیاهان دارویی جهان بوده و از آن دهها گونه مختلف شناسایی شده است که تعداد کمی از آنها ارزش دارویی دارند. باستان شناسان برگهای خشک نعنا را در اهرام مصر یافته اند که مربوط به سه هزار سال پیش است. گونه های مختلف نعنا هر یک منشأ جداگانه ای دارند ولی معمولاً این گیاه در مناطق معتدل و استوایی میروید

امروزه بسیاری از گونه های این گیاه در سطح وسیعی در دنیا کشت می گردند و آمریکا مهمترین کشور تولید کننده این گیاه می باشد. مقدار مصرف سالانه اسانس آن در جهان به 10 هزار تن بالغ می رسد. نعناع را در اکثر نقاط می توان کشت کرد.

اما مناطق خیلی سرد برای کشت این گیاه مناسب نمی باشد مواد و عناصر غذایی فراوان و آب کافی برای رویش آن ضروری است. گیاه در ۲ تا ۳ درجه سانتی گراد شروع و به رویش می نماید ولی درجه حرارت مطلوب برای رویش نعنا ۱۰ درجه سانتی گراد است. تکثیر آن از طریق تقسیم ریشه وقلمه ساقه وپاجوش انجام میشود.

 

زمان کاشت نعنا:

زمان کاشت در دو فصل بهار وپائیز انجام میشود لیکن کشت بهاره به کشت پائیزه ترجیح داده میشود. بهترین زمان کاشت دربهار اواخر اردیبهشت واوایل خرداد است. نعنا بعلت داشتن ریشه های سطحی قادر به جذب رطوبت از اعماق نیست وباید آبیاری آن با فواصل کم وبصورت سطحی انجام شود.

 

نعنا گیاهیست که ۲ تا ۴ سال در زمین باقیمانده وارزش اقتصادی خودرا حفظ میکند نعنا می‌تواند به‌سرعت رشد کرده و گسترش پیدا کند. همچنین جالب است بدانید نعنا به‌وسیله ریشه‌های زیرزمینی خود می‌تواند گیاهان جدیدی ایجاد کند. بنابراین بعد از کاشت نعنا در گلدان از ریشه‌های جدید نیز می‌تواند ساقه‌های تازه نعنا سبز شود.

 

گیاه نعنا دارای طبع گرم و خشک می باشدکه داری خواص دارویی فراوانی می باشد

 

برای آشنایی بیشتر با خواص نعنا میتوانید مطلب با گیاه نعنا آشنا شویم را بخوانید.

 

در ادامه با ما همراه باشید تا با مراحل کاشت نعنا آشنا شوید:

 

درصورتی‌که سبزی آن دارای ساقه‌ای قوی، شاداب و سالم باشد می‌توانید آن را به‌عنوان قلمه انتخاب کرده و در گلدان بکارید. به این منظور:

 

فقط قلمه ها را در یک لیوان آب برای 1 تا 2 هفته قرار دهید.

برگ هایی را که در آب غوطه ور شده اند، حذف کنید.

هر 5 روز آب را برای جلوگیری از پوسیدگی تغییر دهید.

هنگامی که ریشه ها رشد می کنند، قلمه ها در خاک رشد می کنند.

Sticky
26 دسامبر 2021
عرق هل

هل را میتوان ملکه ادویه جات دانست !

هل چیست ؟

هل میوه ای خوشبو  و کوچک است که در ۳ نوع هل سبز ، هل سیاه و هل سفید در طبیعت یافت میشود . هل سفید از دستکاری شدن هل سبز بوجود می آید .

 

هل را میتوان ملکه ادویه جات دانست !

هل سبز یکی از آن رنگ های پرطرفدار هل است که در خانه های ایرانی یافت میشود . هل سبز طعم و عطر شگفت انگیزی به چای میدهد .

آشپزی در کشور های عربی ، خاورمیانه ، هند و سوئد بدون هل اصلا معنی ندارد

هل سبز متعلق به جنوب شرقی آسیا ( کشور هند ) است و کاربرد فراوانی در طب سنتی دارد .

گواتمالا جز بزرگترین کشت کننده های این گیاه به حساب می آید .

با توجه به خواص بیشمار هل ، کاربرد فراوانی در درمان بیماری ها دارد

هل در باستان

هل را میتوان یکی از قدیمی ترین ادویه ها دانست که قدمت آن به ۴۰۰۰ سال گذشته برمیگردد

وایکینگ ها در طی سفر های خود به جنوب شرقی آسیا ، آنرا کشف کردند و به نقاط مختلف جهان بردند

رومی ها و یونانی ها جز اولین کسانی بودند که از این گیاه پرخاصیت استفاده کردند .

نام های مختلف هل

در ایران گیاه هل با نام های مختلفی شناخته میشود اما متاسفانه کمتر کسی میدونه عرق هل برای چی خوبه !

در برخی نقاط کشور ، آنرا با نام های هیل و هال ، کبار ، صاغله و قاقله میشناسند .

هل به زبان انگلیسی : cardamom

هل به زبان هندی : Elaichi

هل به زبان مالایایی : Aelakka

هل به زبان کانادایی : Yalakki

هل به زبان عربی : Huba alhal

خواص عرق هل

عرق هل شامل تمامی خواص میوه هل میباشد و مصرف آن بسیار آسانتر است.

 

در ادامه به ۴۱ خاصیت عرق هل میپردازیم

عرق هل برای سلامت موی سر

عرق هل خواص و فواید بیشماری برای مو سر دارد . عرق هل با دارا بودن خواص آنتی اکسیدانی میتواند پوست سر را تغذیه کند و باعث سلامتی و شادابی موی سر شود .

عرق هل میتواند فولیکول های مو را تقویت کند که در نتیجه باعث استحکام و افزایش قدرت مو میشود .

عرق هل همچنین خاصیت ضد باکتریایی دارد که میتواند عفونت های پوستی سر را نیز درمان کند .

برای استفاده از این خاصیت درمانی ، مقداری عرق هل را قبل از شستن سر با شامپو ، روی پوست سر ماساژ دهید .

همچنین عرق هل با دارا بودن ترکیبات ارزشمند برای مو ، میتواند از ریزش مو جلوگیری کند .

 

زیبایی و طراوت پوست صورت با عرق هل

عرق هل فواید بیشماری برای زیبایی دارد .

عرق هل میتواند سموم پوست را دفع کرده و در نتیجه باعث شفافیت و زیبایی پوست شما شود .

همچنین عرق هل با دارا بودن مقادیر زیادی ویتامین C ، میتواند گردش خون را در پوست صورت بهبود بخشد که در نتیجه باعث طراوت و شادابی پوست صورت میشود .

همچنین عرق هل باعث شفاف شدن و زیباتر شدن صورت نیز میشود .

اگر میخواهید پوستی زیبا و بانشاط داشته باشید ، مقداری عرق هل را روی پوست صورت خود ریخته و ماساژ دهید .

 

زیبایی و سلامت لب با عرق هل

عرق هل سرشار از ویتامین های مفید برای پوست لب است .

در صنعت لوازم آرایشی ، از هل به عنوان یکی از مهمترین ترکیبات طبیعی برای ساخت رژ و ماتیک استفاده میکنند تا محصول علاوه بر زیبایی ، سلامت لب شما را تضمین کند .

درمان آلرژی های پوستی با عرق هل

همانطور که کمی قبل گفتیم ، عرق هل خاصیت ضد باکتریایی دارد و میتواند در برطرف کردن آلرژی های پوستی موثر باشد .

اگر از آلرژی های پوستی رنج میبرید ، میتوانید از این خاصیت بینظیر عرق هل استفاده کنید .

کمی عسل را با عرق هل مخلوط کنید تا غلظت آن کمتر شود .

سپس آنرا بصورت ماسک روی ناحیه مورد نظر ماساژ داده و اجازه دهید نیم ساعت بگذرد تا خواص عرق هل ، جذب پوست شما شود .

سپس صورت خود را با آب بشویید .

 

گلودرد را با عرق هل درمان کنید !!

گلو درد یکی از آزار دهنده ترین احساس هایی است که هرشخصی آنرا تجربه کرده است .

گاهی اوقات گلو درد با سوزش هم همراه است که تحمل آن خیلی سخت است !

عرق هل در درمان گلو درد معجزه میکند ؟ عرق هل میتواند گلو را نرم کند تا در مدت زمان کوتاهی گلو درد شما برطرف شود .

میتوانید یک استکان عرق هل را + مقداری کمی دارچین + عسل مصرف کنید .

دارچین خاصیت آنتی باکتریایی قوی دارد که اگر به همراه عرق هل مصرف شود ، معجزه میکند .

برای موثر تر بودن این نوشیدنی ، بهتر است روزانه ۳ بار مصرف شود .

 

درمان فوری سکسکه با هل !

گیاه هل حاوی خاصیت آرامبخش عضلانی است .

این خاصیت عرق هل باعث کاهش دفعات سکسکه و رفع سکسکه در لحظه میشود .

برای رفع سکسکه میتوانید یک استکان عرق هل را مصرف کنید تا شاهد معجزه عرق هل باشید .

تقویت قوای جنسی با عرق هل

طبق تحقیقات انجام شده ، گیاه هل دارای ترکیبات بسیار مفید برای تحریک قوای جنسی است .

مصرف حتی یک استکان عرق هل میتواند تاثیر بسیار مثبتی در افزایش میل جنسی فرد داشته باشد .

 

کاهش فشار خون با هل

بیماری فشار خون یکی از آزار دهنده ترین بیماری هایی است که افراد بسیار زیادی در کشور به آن مبتلا هستند .

نام دیگر این بیماری ، کشنده بی سر و صدا است !

حتی اگر به این بیماری مبتلا نیستید ، به جهت پیشگیری از آن بهتر است مقداری عرق هل را در غذاهای خود مثل سوپ و آش بریزید تا از شر این بیماری کشنده و آزار دهنده در امان باشید .

مصرف عرق هل میتواند با حد زیادی فشار خون را کنترل کند .

یک آزمایش علمی روی ۲۰ نفر از افرادی که به تازگی دچار سرطان شده بودند صورت گرفت .

تمام ۲۰ نفر روزانه ۳ گرم پودر هل در دفعات مشخص مصرف کردند و پس از ۱۲ هفته مجدد مورد آزمایش قرار گرفتند .

نتایج شگفت انگیز بود !

پس از ۱۲ هفته تمامی ۲۰ نفر فشار خون دیاستولیک و سیستولیک و فشار خون میانگینشان کاهش پیدا کرده بود !

میزان آنتی اکسیدان تمامی افراد نیز ۹۰% افزایش پیدا کرده بود .

 

عرق هل یک اشتها آور قوی !

در طب سنتی از عرق هل برای درمان کم اشتهایی استفاده میشود .

گیاه هل یک اشتها آور قوی به حساب می آید .

مشتقات آن مثل روغن هل و عرق هل هم خاصیت اشتها آوری دارند .

عرق هل میتواند بیماری هیستوپلاسموز را درمان کند که یکی از علائم آن مشکل کم اشتهایی است .

 

سلامتی دندان و دهان با عرق هل !

عرق هل خاصیت ضد میکروبی قوی دارد که در صورت مصرف ، سلامت دندان و دهان را برای شما تضمین میکند .

عرق هل از پوسیدگی دندان ها جلوگیری میکند .

برای استفاده از این خاصیت هل ، نصف استکان عرق هل را قرقره کرده و نصف دیگر آنرا نوش جان کنید .

عرق هل میتواند از کرم خوردگی دندان ها پیشگیری کند و حتی اگر دندان های شما دچار کرم خوردگی شده باشد ، آنرا ترمیم کند .

درمان بوی بد دهان با عرق هل

بسیاری از مردم ، هل را برای بوی خوب و زیبای آن استفاده میکنند .

نمیتوان بوی خوب هل را هنگام نوشیدن چای هل فراموش کرد !

مصرف مقدار کمی عرق هل میتواند از مشکلاتی نظیر بوی بد دهان جلوگیری کند .

 

با عرق هل دیابت را درمان کنید !

تحقیقات نشان داده است افرادی که مشکل دیابت دارند ، سطح منگنز پایینی دارند .

عرق هل سرشار از منگنز است که علاوه بر پیشگیری از دیابت میتواند آنرا درمان کند .

هنوز مشخص نشده است افرادی که به دیابت مبتلا شده اند میزان منگنز پایینی داشته اند یا پس از ابتلا به دیابت میزان منگنز آنها افت کرده است ، اما در هر ۲ صورت مصرف عرق هل باعث افزایش منگنز در فرد میشود که ایده ای هوشمندانه برای درمان و پیشگیری از ابتلا به دیابت است .

 

هل ، یک ضد سرطان قوی

طبق تحقیقات انجام شده روی هل ، مشخص شد این ادویه شگفت انگیز تاثیر مثبتی بر درمان و پیشگیری از ابتلا به سرطان دارد .

ترکیبات بسیار ارزشمند هل مثل Cineole و limonen از پیشرفت سرطان جلوگیری و حتی باعث درمان آن میشوند .

سلامت دستگاه گوارش با عرق هل

در طب چینی اگر دچار شکم درد و مشکلات گوارشی شوید ، برای شما عرق هل یا پودر هل تجویز میکنند .

خواص عرق هل حتی شامل سیستم گوارش هم میشود .

مطالعات انجام شده بر روی خواص عرق هل ثابت کرد این ادویه تاثیر بسزایی در سلامت سیستم گوارشی دارد .

درمان آسم و تنگی نفس با هل

مطالعات گسترده ای در این حوزه صورت گرفت تا ثابت شد هل حاوی موادی است که باعث کاهش مقاوت مسیر های تنفسی می شود.

در نتیجه باعث میشود تنفس راحت تر صورت بگیرد .

عرق هل ، نوشیدنی ضد افسردگی

عرق هل خاصیت گرمابخش و انرژی زا دارد که باعث بهبود روحیه و افزایش انرژی میشود .

عرق هل اضطراب و نگرانی را در فرد کاهش میدهد و در نتیجه باعث کاهش افسردگی میشود .

در ادامه ترکیبات هل ( ترکیبات عرق هل ) را برای شما خواهیم گفت .

جدول تغذیه ای هل ( مطابق یک قاشق غذاخوری )

در این مقاله به خواص عرق هل و مضرات عرق هل پرداختیم .

 

بصورت خلاصه فواید عرق هل را مرور میکنیم :

هضم راحت غذا

تقویت قلب

خوشبخو کننده دهان

درمان سرما خوردگی

رفع گلو درد

شادی آور

رفع لک صورت

درمان دیابت

سلامت چشم و بهبود بینایی

از بین برنده خلط گلو

افزایش رشد مو

کاهش درد روماتیسم

درمان آلرژی های پوستی

سلامت لب و از بین برنده خشکی لب

تقویت و استحکام مو

تضمین سلامت معده

تضمین سلامت دستگاه گوارش

تضمین سلامت قلب

کاهش فشار خون

تب بر طبیعی

خواب آور طبیعی

کوچک کننده توده های رحمی فیبروم

افزایش بینایی و سلامت چشم

تسکین درد روماتیسم

تسکین درد گوش

برطرف کننده زخم لثه و دهان

کاهش حملات بیماری صرع

درمان حالت تهوع و استفراغ

بادشکن و خارج شدن گاز معده و روده

کاهش استرس

درمان کولیت

درمان سو هاضمه

پیشگیری و درمان سرطان

درمان آسم

درمان سکسکه

جلوگیری از لخطه شدن خون

شفاف شدن رنگ پوست

بهبود جریان گردش خون

درمان آلرژی های پوستی

مفید برای بیماری نقرس

کاهش حس خستگی در فرد

مضرات عرق هل ( احتیاط در مصرف عرق هل )

خواص عرق هل بر کسی پوشیده نیست اما در برخی موارد باید در مصرف آن احتیاط کرد .

بهتر است به مضرات عرق هل هم واقف باشید .

بیش از اندازه مصرف نکنید .

مصرف بیش از اندازه عرق هل میتواند باعث بروز سردرد مخصوصا در افراد گرم مزاج شود .

مصرف بیش از اندازه آن میتواند باعث تپش قلب در فرد شود .

در دوران شیر دهی و بارداری در مصرف عرق هل افراط نکنید .

مصرف عرق هل در دوران حاملگی و شیردهی منعی ندارد اما افراط در آن ممکن است باعث بروز مشکلاتی شود .

برای کسانی که دچار بیماری سیفیلیس و سوزاک هستند تجویز نمیشود .

اگر دچار بیماری سوزاک و سیفیلیس هستید از هل و سایر مشتقات هل مثل روغن هل استفاده نکنید .

برای افرادی که دچار یبوست هستند ، مضر است .

26 دسامبر 2021

طبیعت استان لرستان و گیاهان دارویی

­طبیعت استان لرستان همواره مهد زیبایی ها بوده و گونه های گیاهی آن به عنوان یک منبع غذایی و دارویی مهم برای افراد ساکن این منطقه به شمار می رود. بر اساس گزارش مرکز تحقیقات کشاورزی استان لرستان تقریبا 300 گونه از گیاهان دارویی در این استان وجود دارد که به عنوان گیاهان خودرو و نیز کاشت شده از این استان بهره برداری می شوند

وجود یک هزار و ۷۰۰ گونه گیاهی در ارتفاعات استان لرستان این استان را به یکی از ذخیره‌گاه‌های ژنتیکی برای کشت انواع گیاهان دارویی تبدیل کرده است.

بر اساس گزارش مرکز تحقیقات کشاورزی استان لرستان ۳۰۰ گونه از گیاهان دارویی در استان برای درمان و تامین بهداشت و سلامت انسان کاربرد ویژه ای دارند.

مهمترین گیاهان دارویی خودرو در سطح استان شامل کتیرا، موسیر، شیرین‌بیان، آویشن، بابونه، رازیانه، گل گاوزبان، ریواس، کنگر،  بومادران، خاکشیر، نسترن‌های وحشی، مریم گلی  می‌ باشد.

از دیگر گونه‌های گیاهی مهم که به صورت دارویی، صنعتی و معطر در سطح استان پراکنده بوده و در بخش کشاورزی نیز به صورت انبوه تولید می‌شود، می‌توان به سیر، رازیانه، گشنیز، کلزا و سیاه‌دانه اشاره کرد.

امروزه میل به مصرف گیاهان دارویی به ویژه گیاهانی که بر پایه رژیم‌های لاغری و چاقی، رفع افسردگی، افزایش انرژی تجویز می شوند و همچنین  گیاهان دارویی موثر بر سلامت و زیبایی پوست و مو در جوامع مختلف در حال افزایش است.

باید توجه داشت که طبیعت همواره مهد زیبایی‌ها و جلوه‌ای از خداوند بوده و گونه‌های گیاهی موجود در آن به عنوان یک منبع غذایی و دارویی برای انسان به شمار می‌رود.

روند استفاده از داروهای گیاهی به ویژه در سال‌های اخیر رو به افزایش بوده که از مهمترین علل آن می‌توان به اثبات اثرات جانبی و مخرب داروهای شیمیایی اشاره کرد

از ویژگی‌های این گیاهان می توان به کم آبی، توانایی رشد در بسیاری از خاک‌ها و حتی امکان پرورش در آپارتمان همچنین زودبازده بودن آن نام برد.

بر اساس آمارهای رسمی ، از مجموع هشت هزار و ۴۲۵ گونه گیاهی که در کشور شناسایی شده، حدود ۲ هزار و ۳۰۰ نوع آن دارای خواص دارویی ، عطری ، ادویه ، آرایشی و بهداشتی دارد

مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی می گوید: سالانه ۱۸۰میلیون دلار گیاهان دارویی به کشور وارد می شود که با افزایش سطح زیر کشت و تقویت دانش این حوزه می توان میزان واردات را کاهش داد.

حسین زینعلی اظهار داشت: سال گذشته ۵۷۰میلیون دلار گیاهان دارویی در کشور صادر شد که تنها ۴۰۰ میلیون دلار آن مربوط به یک استان است.

صادرات گیاهان دارویی در کشور ۴۰ درصد کاهش یافت

مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری نیز مقدار صادرات ۶ ماه نخست انواع گیاهان دارویی کشور را حدود ۴۵۰ تن اعلام کرد و گفت که این آمار به خاطر کرونا نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۴۰ درصد کاهش داشته است.

ترحم بهزاد افزود: سال گذشته از ۲ هزار و ۲۰۰ تن انواع گیاهان دارویی برداشت شده ، یکهزار و ۸۲۰ تن آن به ارزش بیش از ۱۵ میلیون یورو به کشورهای اروپایی و حاشیه خلیج فارس صادر شد.

وی ادامه داد: با وجود شیوع ویروس کرونا و نیز تشدید تحریم ها پیش بینی می شود تا پایان ۶ ماه دوم امسال مقدار صادرات گیاهان دارویی به حدود ۹۰۰ تن برسد.

کشت ۱۸ هزار هکتار گیاهان دارویی در لرستان

رییس سازمان جهادکشاورزی لرستان با تاکید بر کشت گیاهان دارویی و توسعه باغ در اراضی شیب دار لرستان گفت: در این راستا پنج درصد سطح زیر کشت گندم در زمین های ملی و ۵.۲ درصد در اراضی زراعی با حاصلخیزی کمتر به کشت گیاهان دارویی اختصاص داده شده است.

اسفندیار حسنی مقدم ادامه داد: طی یک برنامه ۱۰ ساله دست کم ۱۸ هزار هکتار گیاهان دارویی از جمله گونه‌های موسیر، گل محمدی و زعفران در استان لرستان کشت می‌شود.

وی گفت: تاکنون یک هزار و ۷۰۰ گونه گیاهان دارویی در استان شناسایی شده است و لرستان دومین پوشش جنگلی کشور را دارد و به داروخانه سبز ایران مشهور است.

وی افزود: لرستان به واسطه اقلیم متفاوت و تنوع آب و هوایی و پوشش گیاهی مناسب ترین اقلیم برای پرورش گیاهان دارویی است و توجه به کشت گیاهان دارویی و گلخانه‌ای علاوه بر بهبود کسب و کار موجب توسعه و رونق اقتصادی استان نیز می شود.

به گفته وی حدود یکهزار و ۷۰۰ گونه گیاهی در لرستان شناسایی شده که ۳۶۰ مورد آن قابلیت دارویی و درمانی دارد و لرستان یکی از ذخیره گاه های ژنتیکی و زیستگاه های طبیعی برای کشت گیاهان دارویی تبدیل شده است.

حسنی مقدم اظهار داشت: کشت زعفران، سیر، موسیر و سایر گیاهان دارویی با وجود صنایع تبدیلی «فرآوری، اسانس گیری و عصاره گیری» و صنایع دارویی و صنایع بسته بندی ظرفیت ایجاد اشتغال و افزایش درآمد فوق العاده ای برای استان دارد.

سالانه ۱۴ هزار تن گیاه دارویی در لرستان برداشت می‌شود.

رییس سازمان جهادکشاورزی لرستان گفت: سالانه ۱۴هزار تن گیاه دارویی از سطح سه هزار هکتار از اراضی این استان برداشت می‌شود.

حسنی مقدم با بیان اینکه ظرفیت کشت ۱۰ هزار هکتار گیاه دارویی در لرستان وجود دارد ، افزود: شرایط اقلیمی و آب و هوای مطلوب سبب شده لرستان از ظرفیت مناسبی برای کشت گیاهان دارویی برخوردار باشد.

وی مهمترین گیاهان دارویی خودرو در سطح استان را شامل کتیرا، موسیر، شیرین‌بیان، آویشن، بابونه، رازیانه، گل گاوزبان، ریواس، کنگر،  بومادران، خاکشیر، نسترن‌های وحشی و مریم‌گلی عنوان کرد.

به گفته وی از دیگر گونه‌های گیاهی مهم که به صورت دارویی، صنعتی و معطر در سطح استان پراکنده بوده و در بخش کشاورزی نیز به صورت انبوه تولید می‌شود، می‌توان به سیر، رازیانه، گشنیز، کلزا و سیاه‌دانه اشاره کرد.

رییس سازمان جهادکشاورزی لرستان همچنین گفت: یکهزارو ۷۰۰ گونه گیاهی در لرستان شناسایی شده که ۳۰۰مورد آن قابلیت دارویی و درمانی دارد.

وی اظهار داشت: بخشی از هزینه کاشت و یارانه برای اندام‌های تکثیری توسط سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان در اختیار بهره‌برداران قرار داده می شود وکشاورزان علاقه مند به کشت گیاهان دارویی جهت دریافت تسهیلات بانکی به بانک کشاورزی معرفی می‌شوند. 

حسنی مقدم با بیان اینکه کشت گیاهان دارویی توجیه اقتصادی بسیار مناسبی دارد عنوان کرد: با توجه به اینکه یک هکتار کشت گیاهان دارویی مخارج یک خانواده را تامین می‌کند، بنابراین توسعه کشت گیاهان دارویی در دستور کار قرار دارد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی لرستان نیز گفت: اجرای پنج طرح تولید گیاهان دارویی استان نیازمند ۶۰۰میلیون تومان اعتبار است.

محمدرضا نیکبخت  اظهار داشت: اکنون فرهنگ استفاده از گیاهان دارویی در استان مناسب نیست و در این راستا باید از ظرفیت دانشگاه علوم پزشکی استفاده کنیم.

وی گفت: لرستان در حوزه داروهای صنعتی و گیاهی دارای کارخانه‌های متعدد می باشد که باید واحدهای تولیدی گیاهان دارویی در استان تقویت شود.

وی ادامه داد: کپسول خوراکی زرانیکام، ساخت پماد برطرف کننده اگزوما و خشکی پوست، تولید داروی مسکن فوری دنداد درد، تولید کرم گیاهی ترمیم کننده ضایعات زخم و سوختگی و بررسی اثر ترکیب روغن زیتون سیاه و عصاره ریشه جیسینگ قرمز بر درد و التهاب از طرح های در دست اقدام می باشند.

طرح جامع گیاهان دارویی لرستان تهیه شد

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار لرستان گفت: طرح جامع گیاهان دارویی استان با همکاری منابع طبیعی و آبخیزداری تهیه شده که نقشه راه موثری برای کاشت این گونه ها و محصولات گلخانه‌ای است.

اسد عبدالهی افزود: با توجه به تدوین این طرح جامع اطلاعات هر شهرستان در خصوص قابلیت های کشت گیاهان دارویی وجود دارد

وی اظهار داشت:با تشکیل ستاد گیاهان دارویی و گلخانه ای لرستان متشکل از بخش خصوصی و دولتی و تهیه طرح جامع این محصولات به سمت فرهنگ سازی تولید این گونه ها در استان حرکت کرده ایم و شاهد نتایج مطلوب آن در آینده خواهیم بود.

عبدالهی با اشاره به رویش یکهزار و ۷۰۰ گونه گیاهی در لرستان، ادامه داد: ۲۵۰ گونه از آنها دارویی و غذایی است که نشان دهنده شرایط اقلیمی و مناسب لرستان در زمینه رشد گیاهان دارویی است.

وی تصریح کرد: باید امکاناتی برای فرآوری محصولات تولیدی در استان داشته باشیم که خوشبختانه با همت بخش خصوصی و جهاد کشاورزی این امر اتفاق افتاده و به سمت نتایج مطلوبی رفته ایم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار لرستان به فراهم شدن شرایط برای کشت ۴۰۰ گونه گیاهان دارویی و غذایی در مجتمع کشت و صنعت لرستان اشاره کرد و گفت: در اوایل دهه ۷۰، کمترین میزان کشت بود.

استان لرستان با ۲ هزار و ۵۰۰ گونه از انواع گونه‌های گیاهی دنیا در ردیف یکی از رویش‌گاه‌های اصلی گیاهان دارویی کشور قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کوهدشت، استان لرستان با میانگین بارش سالانه‌ 550 تا 600 میلی‌متر و 12 درصد از آب‌های کشورسومین استان آب ریز و از نظر سطح پوشش جنگلی دومین استان کشور است. انبوه‌ترین جنگل‌های جنوب ایران در زاگرس، یکی از اصلی‌ترین زیستگاه‌های گیاهان دارویی در کشور را با 20 درصد تنوع در این مجموعه به‌خود اختصاص داده‌است.

بیش‌ترین مساحت جنگل‌های رویش زاگرس در لرستان واقع بوده، به‌طوری که این جنگل‌ها جزیی از باارزش‌ترین ذخایر جنگلی جهان است. شهرستان کوهدشت نیز با رویش‌گاه‌هایی مانند بلوط، بابونه، زعفران جوقاسم، نعناع، گل ختمی و گل گاوزبان به‌عنوان یکی از شهرستان‌های با پراکنش گیاهان دارویی در لرستان مطرح است.

انواع خاک

خاک مخلوطی از مواد جامد (معدنی و آلی)، گازها و آب است. گازها و آب در حفرات موجود بین ذرات خاک قرار می­گیرند. در یک خاک معمولی مواد جامد 50 در صد و گازها و آب 50 در صد حجم خاک را اشغال می­کنند. هوا (گازها) در حفرات درشت و آب در مجاری ریز خاک جای می­گیرد. وظیفه­ خاک نگهداری گیاه (به عنوان قیم و محل استقرار ریشه)، تامین آب و مواد غذایی و محلی برای دفع ترشحات و مواد زاید ریشه ­هاست. چنانچه بتوان به روش مصنوعی این عوامل را تامین کرد وجود خاک برای رشد و بقای گیاه ضروری نیست. در حال حاضر تولید وسیع محصولات کشاورزی بدون وجود خاک غیرممکن و یا غیراقتصادی است. اما تولید برخی گیاهان دارویی خاص مانند سرخارگل به دلیل ارزش بالای ترکیبات متابولیسمی آنها در کشت بدون خاک (soilless) مورد توجه قرار گرفته است.

حداقل عمق خاک مزرعه برای کشت موفقیت­ آمیز گیاهان دارویی یکساله و چندساله علفی 50 سانتی­متری است اما برای کاشت درختچه ­ها و درختان دارویی عمق خاک بیشتری لازم است.

ذرات خاک:

اجزا معدنی خاک از ذراتی با قطر کمتر از 2 میلی متر تشکیل گردیده و چنانچه میزان ذرات درشت از 2 میلی متر بحدی باشد که در عملیات مختلف ایجاد اختلال کند از نظر تئوری خاک زراعی محسوب نمی­شود. اما در عمل در کشورهای مختلف، در صورت مناسب بودن سایر شرایط کشت گیاهان دارویی در اراضی دارای سنگریزه هم بازده خوبی دارد. به ­عنوان مثال کاشت گل محمدی در مناطق کوهپایه­ ای در ایران و کاشت اسطوخدوس در زمین­های سنگلاخی شمال اسپانیا را می­توان نام برد. بسیاری از اراضی کاشت گل محمدی در منطقه کاشان در محدوده ای است که بعلت انواع محدودیت (بویژه محدودیت بافت) در طبقه بندی اراضی کشاورزی قرار نگرفته و فاقد نقشه خاک است. برخی گیاهان دارویی مانند انواع قدومه، شاتره، شنگ و خارشتر قادرند در شکاف سنگها و جدولهای بتنی رشد کنند.

در خاک­های رسی (خاک­های سنگین) بیش از 25 درصد ذرات آنها را رس (با قطر کمتر از 002/0 میلی متر) تشکیل می­دهد. در این خاک­ها خلل و فرج باریک و ریز است اما حجم فضای ایجاد شده توسط این منافذ، زیاد است بنابراین ظرفیت نگهداری آب این خاک­ها بالا و در مقابل تهویه آنها بعلت کم بودن خلل و فرج درشت ضعیف­ تر است. این خاک­ها در بهار دیرتر گرم می­شوند و ظرفیت نگهداری عناصر غذایی آنها بالاست.

این خاک­ها بشدت چسبنده هستند و در مورد محصولاتی که ریشه و ریزوم آنها مورد استفاده قرار می­گیرد موقع برداشت محصول، جداسازی گل­های چسبیده به اندام زیر زمینی هزینه بر و وقت گیر است بنابراین حتی الامکان نباید محصولاتی مانند سنبل طیب، زردچوبه، زنبق، سرخار گل، زنجبیل شامی، انجدان رومی و سیر را در خاک­های سنگین کاشت. در سنبل طیب با فشار شدید آب، خاک و گل و لای از اندام زیر زمینی جدا می­شود. این مسئله گاهی باعث خسارت به اندامها شده و خشک کردن مجدد اندام شسته شده را ضروری می­کند.

خاک­هایی شنی (خاک­های سبک) به خاک­هایی گفته می­شود که بیش از 70 درصد ذرات آنها را شن (با قطر0.2 میلی متر) تشکیل می­دهد و خلل و فرج درشت این خاک­ها زیاد است و عناصر غذایی براحتی در آنها شسته می­شود. چون این خاک­ها آب کمی در خود نگه می­دارند زودتر از خاک­های رسی گرم می­شوند بنابراین بستر مناسبی برای زود رس کردن محصول در بهار هستند. ثبات ساختمانی این خاک­ها از خاک­های رسی بسیار کمتر است. استفاده از آبهای گل­آلود و سیلاب­ها برای آبیاری این خاک­ها، می­تواند تا حدی به اصلاح آنها کمک کند.

خاک­های لومی (سیلتی) ویژگی­هایی در حد وسط خاک­های شنی و رسی دارد و برای کشت اکثر گیاهان دارویی مناسب هستند.

بافت خاک (texture) به درصد ذرات رس، شن و سیلت خاک و ساختمان خاک structure به نحوه تجمع ذرات خاک گفته می­شود. انجام عملیات متعدد و بدون برنامه خاک­ورزی (به ­ویژه در خاک­های خشک یا خیس) موجب تخریب ساختمان خاک می­شود. حفظ خاک و حاصلخیزی آن ستون فقرات کشاورزی پایدار است. کاهش عملیات خاک­ورزی بویژه شخم (در سیستم­های بدون شخم No tillage، حداقل شخم Minimum tillage و شخم حاشیه­ای ridge tillage) از روش­هایی است که ضمن کاهش انرژی مصرفی، از کاهش شدید مواد آلی خاک در اثر افزایش سرعت تجزیه ناشی از هوادهی سریع، متصاعد شدن ترکیبات آمونیاکی خاک (و کاهش ذرات خاک) و فرسایش بادی و آبی جلوگیری می­کند.

مواد آلی خاک

ماده آلی خاک در اثر تغییرات ایجاد شده در مواد گیاهی (شاخ و برگ، ریشه ­ها) و مواد حیوانی (مدفوع، ادرار، خون، شاخ، استخوان و مانند آن) تولید می­شود. حرارت، رطوبت، تهویه، میکروارگانیسم­ها و نوع مواد اولیه نقش مهمی در سرعت تولید ماده آلی و مواد غذایی آزاد شده از آن دارد. به ­عنوان مثال چنانچه بقایای گیاهی در معرض پوسیدن، دارای کمبود عنصر غذایی آهن باشند ماده آلی تولید شده نیز از نظر این عنصر غذایی فقیر محسوب می­شود. اگر رطوبت و حرارت کافی نباشد فرآیند تجزیه مواد به کندی صورت می­گیرد و اگر تهویه مناسب نباشد ممکن است فرآیند تخمیر صورت گرفته و ترکیبات الکلی و اسیدهای آلی در توده مورد تجزیه به­وجود آید. پس از انجام تجزیه­ های مقدماتی که نسبتا سریع صورت می­گیرد ترکیبات باقی مانده دارای سرعت تجزیه بسیار کمی هستند و هوموس نامیده می­شوند. هوموس ار ترکیبات پیچیده هیدروکربنه، پروتئینی، هیومیک اسید، لیگنین و مواد ناشناخته دیگر تشکیل شده است و دارای رنگ قهوه­ ای تا سیاه است. نسبت کربن به ازت هوموس 12:1 است. این نسبت شاخص مهمی در فرآیند تجزیه مواد مختلف توسط میکروب­هاست به­ طوریکه در نسبت­های بالاتر از 40:1 سرعت تجزیه بعلت عدم تامین ازت مورد نیاز میکروارگانیزم­ها و در نتیجه کاهش فعالیت آنها بسیار کم می­شود. ازت در ساخت اندام­های مورد نیاز میکروب و تشکیل و تقسیم میکروب­های جدید نقش اساسی دارد. هرچه بافت­های چوبی و استحکامی در مواد اولیه بیشتر باشد این نسبت بالا می­رود. در تراشه ­های چوب این نسبت 500:1 و در کاه و کاش گندم 80:1 است بنابراین اضافه کردن این مواد به خاک باعث فقر ازت در خاک می­شود زیرا میکروارگانیزم­های تجزیه­ کننده، ازت مورد نیاز خود را از خاک جذب می­کنند. در نسبت های پایین کربن به ازت میکروب­ها بعلت کمبود ترکیبات کربنه (قندی) از منابع تامین انرژی محروم می­مانند بنابراین ترکیباتی مانند هوموس با نسبت 12:1 و ریسه­ های قارچی با نسبت کمتر از 10:1 و ادرار خالص انسان با نسبت 5:1 در امر تجزیه توسط میکروب­ها دچار مشکل هستند و به­ سختی تجزیه می­شوند.

مواد آلی می­توانند از منابع حیوانی، گیاهی و یا شهری تامین شوند که هر یک مزایا و مشکلاتی دارند. از منابع حیوانی می­توان از مدفوع، ادرار، خون، ناخن، سم، شاخ، استخوان و بسترهای مختلف نگهداری دام و طیور نام برد. برخی از این ضایعات در برگشت برخی عناصر به خاک کارآمد هستند مثلا پودر استخوان دارای فسفر، خون دارای مقادیر بالایی آهن و دارای مقادیر نسبتا قابل توجهی ازت است. اما خون بعلت نمک موجود در سرم آن شور است. به­ علاوه بعلت وجود تعداد نسبتا بالای بیماریهای مشترک انسان و دام احتمال سرایت برخی از آنها به انسان نیز باید مدنظر قرار گیرد. تجمع برخی مواد مانند آنتی­بیوتیک­ها در ضایعات مرغداریهای صنعتی هم می­تواند معضلی در تهیه کمپوست از این مواد باشد.

در تهیه مواد آلی با منشا گیاهی مسئله تولید مواد آللوپاتیک که ناشی از عمل میکروب­ها بر ترکیبات گیاهی است باید مدنظر قرار گیرد.

به ­طور کلی مواد آلی و کمپوست تولید شده از آنها نمی­توانند کود کامل تلقی شوند زیرا اغلب آنها یا فاقد برخی عناصر غذایی هستند و یا مواد غذایی آنها در حد مورد نیاز محصولات کشت شده نیست. اما آنچه مسلم است نقش آنها در افزایش ظرفیت تبادل کاتیونی خاک و خواص فیزیکی خاک (نفوذپذیری برای آب و هوا و ریشه) اساسی و غیرقابل انکار است. ضمن آنکه در مقایسه با کودهای شیمیایی، تولید کودهای آلی، انرژی بسیار کمتری لازم دارد و آلودگی محیط زیست هم بدنبال ندارد و به عنوان یک فرآیند دوستدار محیط. (Eco- friendly) تلقی می­شود.

در تهیه مواد آلی با منشا ضایعات شهری مهمترین مسئله وجود عناصر سنگین و مواد خطرآفرین بیمارستانی است. منشا عناصر سنگین در ضایعات شهری، فعالیت­های صنعتی، نشست این مواد از هوا بر مواد گیاهی و جذب عناصر سنگین از خاک و آب توسط گیاهان و عناصر سنگین موجود در لوازم آرایشی است. از راههای کاهش این مواد در کمپوست حاصل، تفکیک ضایعات شهری و کنترل کارخانجات تولیدکننده این ضایعات از طریق رعایت استانداردها در مرحله قبل از تهیه کمپوست است. بکارگیری کمپوست حاصل در حد نیاز مزرعه (و نه بیشتر) و انتخاب محصولاتی که قادر به جذب عناصر سنگین نباشند در بعد از مرحله کمپوست زباله، از اقدامات اساسی کنترل سلامت محصول است. برخی گیاهان مانند توتون می­توانند عناصر سنگین را از خاک جذب کنند. گیاه آفتاب پرست در جذب مس از خاک بسیار کارآمد است. در این قبیل گیاهان نباید از کمپوست­های زباله استفاده کرد. رعایت مسائل ایمنی در تولید گیاهان دارویی از اهمیت بیشتری نسبت به سایر محصولات کشاورزی (نظیر گیاهان لیفی، فیبری و …) دارد.

اهمیت کشت گیاهان داروی و کاهش مهاجرت روستایان

توجه به تولیدات داخلی و رشد قیمت‌های تولیدات و کاهش هزینه‌های تولید یکی از راهکارهای کاهش مهاجرت  است که می‌تواند  از طریق  (تامین نهاده‌های زراعی و باغی و نهاده‌های دامی)،( خرید تضمینی محصولاتی مانند گندم – جو – پنبه – زعفران – مرغ – تخم مرغ – سیب زمینی و…  با قیمت مناسب )و( ایجاد مشوق‌های صادراتی  برای شیر خشک – سیب زمینی و … ) صورت گیرد.

او ادامه داد: تامین تسهیلات مناسب برای مکانیزاسیون راهکاری دیگری بوده  که در این راستا سهمیه تخصیص تسهیلات خط اعتباری مکانیزاسیون کشاورزی خراسان رضوی در سال 96 به  بیش از 876 میلیارد ریال رسید  که نسبت به سال 92 (465 میلیارد ریال) 187درصد رشد داشته است.

او گفت: یکی از راهکارهای کاهش مهاجرت  موضوع تامین اعتبارات مناسب برای اجرای طرح‌های آب و خاک  است که در این زمینه می‌توان به موضوعاتی چون  رشد 30 برابری اعتبارات اجرای سیستم‌های آبیاری تحت فشار در خراسان رضوی، در سال96(260 میلیارد تومان) نسبت به سال 92 (13 میلیارد تومان) ، اجرای 2 هزار کیلومتر انتقال آب با لوله در سال 95 و در دست اقدام بودن اجرای 2 هزارو 200 متر خط انتقال آب با لوله در سال 96 ، رشد 16 برابری اعتبارات تخصیص یافته به  طرح‌های لایروبی و مرمت قنوات در سال 96(385 میلیاردو 658 میلیون ریال ) نسبت به سال 92(23  میلیارد و 949 میلیون ریال)  و سه برابر شدن توسعه کشت گلخانه‌ای در سال 96 (360 هکتار)  نسبت به سال 92  ( 118 هکتار)  اشاره کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی  بیان کرد: اجرای  کشت‌های حفاظتی  یکی از راهکارهای دیگر کاهش مهاجرت است که رشد 142 درصدی کشت حفاظتی در خراسان رضوی در سال 96 (92 هزار هکتار) نسبت به سال92  ( 38 هزار هکتار ) حاکی از موفقیت سازمان در این زمینه است.

مجتبی مزروعی اضافه کرد: تامین بذر و نهال و انجام اقدامات اساسی برای اجرای طرح‌های ابخیزداری از موارد موثر دیگر در کاهش مهاجرت است.

او در خصوص حل بحران آب خاطر نشان کرد: مسلما اقدامات یک طرفه و فشار به کشاورزان و دامداران، چاره‌ساز نبوده بلکه باید با سرمایه‌گذاری در بخش و استفاده از روش‌های جدید و مدرن مصرف آب را کاهش داد؛ که این مهم صرفا وظیفه جهاد کشاورزی نیست بلکه باید وزارت نیرو بازاء کاهش دبی و کاهش ساعات کارکرد چاه‌ها سرمایه در اختیار بهره‌برداران قرار دهد تا به تناسب در بخش ، سرمایه‌گذاری کنند.

او طرح خرید آب از مالکان و یا طرح نکاشت و یا تشویق کشاورزان در قبال کاهش برداشت را  یکی از روش‌های مفید در کاهش مصرف آب دانست که ضروریست  در دستور کار قرار گیرد..

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی  بیان کرد:  طرح‌های  انتقال آب از خارج حوزه مناسب است اما در کوتاه‌مدت پاسخگو نیست لذا اولویت با مدیریت داخل حوزه است و  مدیریت این امر باید با مشارکت بهره‌برداران باشد.

.

26 دسامبر 2021

عرق اسطوخودوس

عرق اسطوخودوس

عرق اسطوخودوس خواص و فواید بیشماری دارد که شاید نتوان در یک مطلب به تمام این خواص اشاره کرد. در این مطلب از سایت ، به برخی از مهمترین خواص عرق اسطوخودوس اشاره خواهد شد. لطفا با ما همراه باشید .

 

خواص عرق اسطوخودوس

از اسانس اسطوخودوس در بسیاری از محصولات بهداشتی مربوط به سلامت پوست و مو استفاده می شود.

1 – برای پوست

عرق اسطوخودوس سرشار از آنتی اکسیدان های مفید برای سلامت پوست است .همچنین خواص آنتی بیوتیک طبیعی دارد و می تواند التهاب پوست را نیز کاهش دهد.می توان از این عرق گیاهی برای درمان جوش ، آکنه ، جای نیش حشرات ، جای جوش و کاهش واکنش های آلرژیک استفاده کرد.

برای استفاده از این خاصیت می توانید به روش های مختلفی عمل کنید. برای مثال: :

یک قاشق چای خوری عرق اسطوخودودس را با کمی روغن نارگیل و یا روغن جوجوبا و یا روغن آرگان مخلوط کرده و به صورت خود بمالید و 15 دقیقه ماساژ داده و سپس با آب ولرم بشویید. از این روش می توانید دوبار در روز و حداکثر به مدت 14 روز استفاده کنید. بعد گذشت چند روز احساس خواهید کرد که صورت شما لطیف تر و درخشان تر شده است .

برای از بین بردن التهاب پوست می توانید یک قاشق چای خوری عرق اسطوخودوس را با کمی روغن زیتون و روغن آفتاب گردان مخلوط کرده و به محل آسیب دیده بمالید و بعد از 10 دقیقه با آب و ماده شوینده ملایم بشویید.

اگر در حمام وان دارید می توانید کمی عرق اسطوخودوس را به آب وان حمام خود اضافه کرده و همچنین مقداری هم به شامپوی خود اضافه کنید.

 

2 – برای درمان جوش

بر خلاف داروهای شیمیایی ، درمان جوش توسط عرق اسطوخودوس هیچ عوارض جانبی در پی ندارد.این داروی گیاهی خاصیت آنتی بیوتیک طبیعی دارد و می تواند منافذ پوست را تمیز کرده و به کاهش التهاب ناشی از جوش صورت کمک کند.بعد از درمان می توانید برای از بین بردن جای جوش نیز از همین روش استفاده کنید.

دو قاشق چای خوری عرق اسطوخودوس را به کمی روغن فندق و یا گردو اضافه کنید و بر روی جوش ها بمالید و ماساژ دهید.بعد از 15 دقیقه بشویید و به آرامی خشک کنید. از این روش می توانید 2 بار در روز و به مدت 14 روز استفاده کنید.

و یا می توانید دو قاشق از این عرق گیاهی را با یک قاشق عرق برگ زیتون و کمی روغن آرگان مخلوط کرده و مانند روش قبل بر روی جوش بمالید.

 

3 – برای درمان اگزما

اگزما باعث خشک شدن شدید پوست و پوسته پوسته شدن آن می شود و خارش بسیار زیادی ایجاد می کند. همان خواصی که قبلا برای این عرق گیاهی اشاره شد می تواند برای کاهش علائم اگزما نیز بسیار مفید باشد .

نحوه استفاده از این عرق برای درمان اگزما به این صورت است که دو قاشق چای خوری عرق اسطوخودوس را با مقداری روغن نارگیل و روغن آرگان مخلوط کرده و بر روی محل آسیب دیده بمالید.

 

4 – برای درمان خشکی لب

اگر لب های شما خشک هستند و به راحتی ترک می خورند و دچار خونریزی می شوند می توانید از روش زیر برای درمان استفاده کنید.

یک قاشق چای خوری عرق اسطوخودوس را با کمی ژل آووکادو و روغن نارگیل مخلوط کرده و بر روی لب های خود بمالید. از این روش می توانید شب قبل از خواب استفاده کرده و صبح به محض بیدار شدن ، لب های خود را با آب ولرم بشویید. برای اثر بخشی بهتر می توانید کمی هم عسل طبیعی به آن اضافه کنید.

 

5 – برای درمان سوختگی

اجزای تشکیل دهنده فعال عرق اسطوخودوس می تواند برای تسکین درد سوختگی مفید بوده و روند بهبود محل آسیب دیده را تسریع کند.همچنین خاصیت ضد التهابی آن می تواند به کاهش تورم و قرمزی محل سوختگی کمک کند.

برای این منظور هم می توانید از ترکیب روغن نارگیل و عرق اسطوخودس استفاده کنید.توجه داشته باشید که محل سوختگی نباید دارای زخم باز باشد.از این روش می توانید برای درمان آفتاب سوختگی هم استفاده کنید.

 

6 – برای سلامت مو مفید است

عرق اسطوخودوس می تواند برای جلوگیری از ریزش مو و افزایش سرعت رشد مو مفید باشد.همچنین خواص ضد التهابی و ضد میکروبی آن می تواند باعث رفع خارش پوست سر و درمان شوره سر شود.

برای این منظور می توانید عرق اسطوخودوس را به شامپوی خود اضافه کنید. همچنین می توانید دو قاشق چای خوری از این عرق را به کمی روغن نارگیل اضافه کرده و به عنوان ژل سر استفاده کنید.

ماساژ پوست سر با استفاده از ترکیب عرق اسطوخودوس + روغن نارگیل + اسانس سدر می تواند در مدت سه ماه ، ریزش مو را به شدت کاهش داده و سرعت رشد مو را افزایش دهد.همچنین می تواند باعث درخشان شدن موها شده و از سفید شدن زود هنگام مو جلوگیری کند.

برای درمان شوره سر نیز می توانید به ترکیب اشاره شده در بند قبل ، یک الی دو قطره اسانس روغن درخت چای اضافه کرده و پوست سر را با آن ماساژ دهید.

 

7 – به کاهش درد مفاصل کمک می کند

به دلیل خواص ضد التهابی و ضد درد این عرق گیاهی و همچنین به دلیل اینکه می تواند باعث افزایش گردش خون در محل شود ، از این عرق می توان برای کاهش درد مفاصل استفاده کرد.

برای این منظور می توانید از ترکیب روغن آرگان و عرق اسطوخودوس استفاده کرده و خمیر به دست آمده را بر روی مفصل بمالید .

 

8 – برای درمان سردرد مفید است

برای این منظور می توانید عرق اسطوخودوس را در هوای اتاق اسپری کنید .نوشیدن چای همراه با این عرق نیز می تواند بسیار مفید باشد .

همچنین می توانید این عرق را با روغن نارگیل مخلوط کرده و بر روی پیشانی و شقیقه های خود بمالید.

 

9 – برای کاهش استرس و اضطراب مفید است

تحقیقات زیادی وجود دارد که نشان می دهد اسطوخودوس می تواند برای کاهش علائم افسردگی ، استرس ، اضطراب و خستگی و بی حالی روزانه مفید باشد.

بوی اسطوخودوس می تواند بصورت مستقیم باعث احساس آرامش شود.برای این منظور می توانید این عرق را در هوای اتاق اسپری کند. همچنین می توانید آن را با کمی روغن آرگان مخلوط کرده و به کف دست خود بمالید و گاهی بو کنید و یا می توانید با کمی روغن نارگیل مخلوط کرده و به پشت گوش خود بمالید.

همچنین مصرف خوراکی این عرق دارویی نیز می تواند برای درمان افسردگی و کاهش استرس و اضطراب بسیار مفید باشد.

 

10 – برای درمان بی خوابی مفید است

بجای استفاده از قرص های شیمیایی برای درمان بی خوابی می توانید از اسطوخودوس استفاده کنید.برای این منظور می توانید این عرق را در هوای اتاق اسپری کنید و یا کمی اسطوخودوس را با روغن نارگیل مخلوط کرده و به پشت گوش خود بمالید.

 

11 – برای دفع حشرات

استفاده از این عرق دارویی می تواند باعث دفع حشراتی مانند مگس و پشه شود. برای این منظور می توانید در هوای اتاق اسپری کنید.در صورتی که در جایی هستید که پشه ها شما را نیش می زنند و فضا باز است ، می توانید از ترکیب عرق اسطوخودوس و روغن نارگیل استفاده کنید.

 

12 – برای مشکلات تنفسی مفیداست

از عرق اسطوخودوس می توانید برای کاهش علائم سرماخوردگی مانند گلودرد ، سرفه ، گرفتگی بینی ، عفونت های گلو و …. استفاده کنید.با توجه به این که این عرق دارویی خاصیت آنتی اکسیدانی و آنتی بیوتیک طبیعی دارد می تواند برای این مورد بسیار مفید باشد.

برای درمان گلودرد ، سرفه و گرفتگی بینی می توانید دو قاشق چای خوری عرق اسطوخودوس را همراه با 3 قطره اسانس اکالیپتوس در یک لیوان آب بریزید و آب را بجوشانید و با بخار آن ، بخور کنید.

همچنین می توانید عرق اسطوخودوس را با کمی روغن نعناع و اسانس اکالیپتوس مخلوط کرده و بر روی سینه ، گردن ، گونه ها و پیشانی خود بمالید و بعد از 15دقیقه بشویید.

 

13 – برای کاهش علائم سرطان مفید است

تحقیقات نشان داده اند که اسطوخودوس می تواند علائمی مانند تهوع ، استفراغ و بی حالی ناشی از سرطان را کاهش دهد.برای این منظور هم می توانید به صورت خوراکی و هم به صورت رایحه درمانی استفاده کنید.

 

14 – برای کاهش قند خون مفید است

عرق اسطوخودوس جذب گلوکز را در بدن تحت تاثیر قرار داده و به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی می تواند استرس اکسیداتیو  را در بدن کاهش دهد.به همین دلیل در برخی از تحقیقات اشاره شده است که می توان از آن برای کاهش قند خون نیز استفاده کرد.

 

عوارض عرق اسطوخودوس

مصرف این عرق گیاهی در حال معمول عوارض جانبی ندارد ولی در صورتی که به قصد دارویی و به مقدار زیاد و طولانی مدت مصرف شود ممکن است باعث بروز عوارض جانبی شود.

شما مجاز به خود درمانی نیستید و برای استفاده دارویی ، حتما باید با متخصص طب سنتی مشورت کنید.این عرق گیاهی ممکن است در صورت مصرف زیاد باعث سرگیجه و بی حالی شود.

همچنین افت قند خون و افت فشار خون دور از انتظار نیست .در مصرف خوراکی نیز می تواند باعث سوزش سر دل و در مواردی باعث اسهال شود.

معمولا تداخل دارویی چندانی ایجاد نمی کند . در موارد زیر باید احتیاط شود .

در صورتی که داروهای کاهش فشار خون مانند کاپتوپریل و آتنولول مصرف می کنید

در صورتی که داروهای کنترل قند خون مانند متفورمین مصرف می کنید

در صورتی که داروهای خواب آور مصرف می کنید .

در صورتی که داروهای ضد افسردگی مصرف می کنید. مانند سرترالین و فلوکستین

 

اسطوخودوس در بارداری

عواملی مختلفی می تواند باعث شود تا این گیاه دارویی در بارداری مفید با شد و یا مضر. برای این منظور توصیه می شود با پزشک مشورت کنید.ولی به طور کلی و در حالت عادی به نظر میرسد که اسطوخودوس در بارداری بی خطر است .

انقباضات رحمی ایجاد نمی کند و اثرات هورمونی ندارد.همچنین توجه داشته باشید که مصرف کم و معمول این عرق گیاهی به هیچ عنوان نمی تواند عوارض جانبی داشته باشد.

26 دسامبر 2021
عرق گل بنفشه

کاربردگل بنفشه در طب سنتی ایران و جهان

گل بنفشه معطر از زمان های دور مورد استفاده دارویی قرار می گرفته است. در قرون اولیه میلادی، در مکاتب بقراط و دیوسکورید و در قرون وسطی توسط اعراب در درمان بسیاری از بیماری ها، از جمله رفع ورم چشم، درد گلو، دفع صفرا، رفع حالت تشنگی و به عنوان ملین و قی آور به کار می رفته است. بر اساس داستانها و افسانه های قدیمی، بنفشه قرن ها به عنوان نماد عشق معروف بود در مایشنامه شکسپیر، از بنفشه در تهیه معجون عشق نام برده می شود. در زمان چارلز دوم در انگلستان مربای شیرینی از گلهای بفشه تهیه کردند، با نام قند بنفشه یا violet plate که در تمام داروخانه ها به فروش می رسید و طرفداران خاص و زیادی داشت. در کتب سنتی از بنفشه یا همان بنفشه وحشی به نام بنفسج نام برده شده است

 

 

کاربردگل بنفشه در طب سنتی ایران و جهان

گل بنفشه از نظر طبیعت طبق رای حکمای طب سنتی سرد و مرطوب است.

اگر در موارد تبهای گرم با ماءالشعیر طبی و آلو خورده شود اثر بیشتری دارد.

برای درمان نزله، سرفه و سرماخوردگی و ناراحتی های معده و کبد و طحال و درد کلیه چه بصورت خوردن و چه بصورت ضماد و کمپرس استفاده می شود.

از روغن بنفشه در درمان سر درد، سینوزیت، خارش سر، برطرف کردن خشکی پوست و گرمای کف پا که بر اثر گرمی بدن بوجود می آید استفاده می شود.

در دارونامه انگلستان بهترین شکل استفاده از گل ها به صورت شربت است.

برای نوزادان نصف تا یک قاشق چایخوری و یا بیشتر، با مقدار مساوی روغن بادام مخلوط می شود.

در قدیم شربت بنفشه را برای رفع تورم چشم ها، رفع بیخوابی، درمان یرقان، درمان تب و لرز، برطرف کردن چرک و تورم لوزه ها و صرع استفاده می کردند.

جرالد، یکی از متخصصان گیاهان دارویی می گوید:

برای تسکین تورم داخلی گوش، آرامش قلب، بر طرف کردن خشکی و گرفتگی گلو، بهبود سر درد و به عنوان خواب آور می توان از بنفشه معطر استفاده کرد.

در آمریکا دم کرده گیاه را برای تصفیه خون، کنترل سرطان و بیماریهای پوستی تجویز می کنند و بخصوص اگر با شبدر قرمز و شاه پسند مخلوط و دم شود اثرش محسوس تر است.

ریشه گل بنفشه قی آور و ملین است در اسپانیا دم کرده برگ و گل بنفشه را برای تصفیه خون، رفع جوش، کورک، دمل و تب خال می خورند.

در فرانسه بعنوان مسهل ۲۰-۱۵ گرم ریشه بنفشه در ۳۰۰ گرم آب جوشانده تا مقدار آب آن به نصف برسد و این جوشانده را صبح ناشتا در یک وعده می خورند.

در هند از بنفشه بعنوان معرق و کاهش تب استفاده می شود

 

برخی از مهمترین خواص بنفشه به طور خلاصه به شرح زیر می باشد:

  • استفاده از گیاه بنفشه برای بهبود و درمان سردردهای ناشی از گرمی بسیار مفید است. یکی از مشکلات شایع که امروزه گریبانگیر بیشتر افراد جامعه شده است، سردرد است که بخش عمده ای از

سردردها، به دلیل گرمی زیاد مغز یا خشک شدن نسبی مغز به خاطر سبک زندگی امروزی (استرس های زیاد فردی، دیر خوابیدن، کم بودن خواب شب، مصرف زیاد گرمی ها و مواد غذایی تند و طعم دهنده) می باشد و مصرف شربت بنفشه به درمان آن کمک شایانی میکند.

  • از مهمترین خواص بنفشه استفاده از آن برای درمان سرفههای ناشی از گرمی و خشکی است. طبع خنک این گیاه باعث شده استفاده از شربت و دمنوش تهیه شده از آن، باعث انعطاف پذیر و نرم شدن ریه و مجاری هوایی شود.
  • مصرف شربت بنفشه برای افرادی که اسهال های خونی ناشی از گرمی و صفرا دارند، مفید است. به طورکلی گیاه بنفشه به دلیل داشتن طبع خنک، ضد صفرا عمل می کند. بنابراین علت و ریشه این نوع اسهال را برطرف کرده و

باعث بهبود تحریک روده، اسهال و خون ریزی می شود

گل بنفشه در درمان بیماری های گوارشی و پاکسازی ریه و پوست استفاده می شود و برای درمان بیماری سینوزیت بسیار مفید است. همچنین ریختن چند قطره از آب دمکرده این گیاه، در بینی برای باز کردن تنفس، رفع خشونت سینه و زکام بسیار مفید است.

  • آب دمکرده گیاه بنفشه برای درمان برفک دهان مفید بوده، به این منظور، مقداری از آن را در دهان نگه دارید و یا با آب تازه آن دهانشویه کنید، برفک دهانرا برطرف می سازد،ورم لثه را می نشاند و اگر در گلو قرقره کنید آنژین را درمان میکند.
  • روغن بنفشه نیز فواید بسیار دارد ازجمله جلوگیری از ریزش مو، سفید کردن پوست صورت، برطرف کردن کک ومک صورت، نرم کردن مو و برای سینوزیت، میگرن و سردرد بهترین درمان است.
  • کاهش و رفع تب از دیگر خواص بنفشه است. به این منظور مقداری گل بنفشه را داخل آب خنک همراه با گلاب بریزید و بعد از نیم ساعت صاف کرده و به شخص تب دار داده شود.
  • استفاده از دمنوش بنفشه برای درمان بیخوابی مفید است” جالب است بدانید، هر مکانیزمی که منجر به کم شدن رطوبت در مغز شود، باعث بی خوابی میگردد و گیاه بنفشه برای هر بیماری که پایه خشکی دارد کمک کننده است. متخصصان طب سنتی در این زمینه توصیه میکنند که یک تا دو مرتبه در طول روز از دمنوش این گیاه استفاده شود.
  • استفاده از گیاه بنفشه خاصیت ضد سرطان داشته، به ویژه مصرف این گیاه در پیشگیری از سرطان های سینه و ریه تاثیرگذار است

مقدار و طریقه مصرف گل بنفشه

شربت بنفشه: ساده ترین روش تهیه شربت گل بنفشه برای مصرف خوراكی تهیه شربت این گیاه است. به این منظور، یك قاشق غذاخوری پر از گل بنفشه خشک شده را در یك لیوان آب خنك ریخته و 20 دقیقه صبر می كنیم تا رنگ آب به آبی یا بنفش تغییر كند، سپس آن را صاف كرده و جرعه جرعه یا یکجا نوشیده می شود. همچنین به منظور اثرات درمانی، مقدار 4 تا ۲۰ گرمگیاه کامل (گل و برگ و ریشه) را در ۲۵۰ گرم آب خیس کرده و ۱۲ ساعتبگذارید خیس بخورد سپس با کمی شیر و قند مخلوط کرده بجوشانید تا به یک سوم تقلیل یابد) .

دم کرده بنفشه: مقدار ۵ گرم از گل بنفشه خشک و یا ۵۰ گرم از گل تازه بنفشه را دریک لیترآب دم کنید ( درموقع تهیه نباید زیاد جوشانده شود چون از اثر آن کاسته می شود) .

روغن بنفشه: 150 گرم گل بنفشه را در ۴۵۰ گرم روغن کنجد کمی حرارت داده و سپس به حال خود می گذاریم. بعداز چند روز صاف کرده و مجددا همین مقدار گل بنفشه به آن می افزاییم و کمی حرارت داده ، این عمل را آن قدر ادامه می دهیم تا روغن کاملا رنگ و بوی بنفشه را بگیرد.

.

26 دسامبر 2021

عرق مرزه

مرزه گیاهی با طبع گرم و خشک، از تیره ی نعناعیان است که ارتفاع بوته های آن به ۱۵ تا ۳۰ سانتیمتر می رسد. عرق مرزه از گیاه مرزه که نوع تابستانه و زمستانه دارد تهیه شده و کاربرد عرق مرزه به دلیل داشتن ویتامین ها و املاح مختلف در طب سنتی زیاد است و از آن برای از بین بردن درد و بخصوص درد های عصبی استفاده می شود. تولید عرق مرزه از گیاه تازه موجب می شود تا عرقی با کیفیت و دارای تمام خواص ناب گیاه بدست آید. خرید و فروش عرق مرزه به دلیل اینکه جز گیاهان دارویی طبقه بندی می شود و از نظر درمانی بسیار ارزشمند است انجام می شود و بدیهی است قیمت عرق مرزه بسته به کیفیت آن متغیر خواهد بود.

تولید عرق مرزه چگونه است؟ آیا گیاه آن را می شناسید؟

مرزه تابستانی گیاهی است یکساله که رنگ ساقه های چندتایی اش متمایل به قرمز است. این گیاه به طور طبیعی در قسمت های آسیا و اروپای جنوبی به صورت خودرو می روید. مرزه تابستانه با نام علمی (Satureja hortensis) و مرزه ی زمستانه که در کل سال رویش دارد با نام علمی (Satureja montana) شناخته می شود. مزایا عرق مرزه به دلیل دارا بودن ویتامین هایی مانند: ویتامین A، ویتامین C، ویتامین B، ویتامین E، ویتامین K، و ترکیباتی مانند نیاسین، تیامین و پیرودوکسین، فیبر و مواد معدنی، اسیدهای چرب امگا ۳، کلسیم، آهن، منگنز، منیزیم، روی، پتاسیم و سلنیوم می باشد که همه از گیاه مرزه به آن وارد شده است.

 

تولید عرق مرزه از گیاه کاملا سالم در محل های مخصوص عرق گیری مانند کارخانه های صنعتی انجام می شود. عرق گیری توسط تقطیر با آب انجام شده و بعد از آن عرق مرزه تولید شده به مرحله ی گندزدایی و پاستوریزاسیون فرستاده می شود. تولید عرق مرزه باید از گیاه خالص و کاملا ارگانیک تهیه شود تا خواص گیاه را به طور کامل انتقال دهد.

 

کاربرد عرق مرزه در درمان برخی بیماری ها را بشناسید!

عرق مرزه رادیکال های آزاد را از بین برده و با خواص آنتی اکسیدان بودن خود از بروز سرطان جلوگیری می کند.

عرق این گیاه با افزایش و تولید گلبول های قرمز بیشتر، افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن، میزان نمودن سطح کلسترول خون و… به تقویت مغز و سیستم عصبی کمک های شایانی می کند.

با کاهش استرس و بی خوابی، کارکرد سیستم عصبی و مغز را بهبود می بخشد.

همچنین عرق این گیاه عادت ماهیانه در بانوان را تنظیم کرده و علائم مربوط به یائسگی را بهبود می بخشد.

این گیاه شگفت انگیز تاثیر بسزایی در دید چشم دارد وباعث تقویت بینایی می شود.

کاربرد عرق مرزه در بیماری دیابت نیز وجود دارد و در طب سنتی برای از بین بردن تشنگی و خشکی دهان در مبتلایان به این بیماری بسیار توصیه می شود.

استفاده از این عرق به دلیل دارا بودن پتاسیم و منیزم موجب کاهش در میزان فشار خون شده و به سیستم قلبی عروقی کمک خواهد نمود.

نحوه ی مصرف این عرق چگونه است؟

بهترین نوع مصرف عرق مرزه مخلوط کردن یک فنجان از آن با یک لیوان آب و میل نمودن بعد از هر وعده ی غذایی می باشد. با مصرف عرق این گیاه بعد از وعده های غذایی می توان به بهبود دستگاه گوارش کمک نمود. اما باید در مقدار مصرف این عرق دقت نمود و مقادیر مصرفی آن را طبق نظر متخصص و در کوتاه مدت مصرف نمود.

اربرد مرزه در صنعت غذایی پیست ؟

عرق این گیاه به عنوان طعم دهنده ی گوشت نمک سود و انواع غذا ها مانند سوپ و انواع سس سالاد کاربرد دارد.

عرق این گیاه به عنوان ادویه به کلم، آبگوشت، ماهی و مرغ نیز افزوده می شود.

درمان مشکلات گوارشی با خواص عرق مرزه!

خواص شگفت انگیز این عرق گیاهی در بهبود کارکرد دستگاه گوارش بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. مزایا عرق مرزه آرامش بخشیدن به دستگاه گوارش از جمله معده است و مصرف آن ترشح آنزیم های گوارشی را افزایش می دهد. علاوه بر این ها مصرف این عرق می تواند به از بین بردن: یبوست، اسهال، نفخ، تهوع، سم بتولیسم، عفونت های روده کمک کند. همچنین از این عرق برای درمان بی اشتهایی و آثار سو تغذیه در کودکان بهره برد.

 

داشتن ریه هایی سالم با مصرف عرق مرزه

عرق این گیاه در سرماخوردگی و آنفلوآنزا به عنوان یک ضد احتقان عمل کرده و مشکلات مزمن تنفسی مانند: آسم و برونشیت را بهبود می بخشد. عرق این گیاه قادر به کاهش علائم بیماری سرماخوردگی و آنفولانزا مانند: تب، سرفه، گلودرد و سایر امراض مزمن است.

مصرف این عرق در بیماری های مزمنی مانند: برونشیت مزمن و سل، مشکلات تنفسی حاد در کودکان استفاده می شود و حتی از این عرق برای بهبود و درمان سرطان می توان بهره برد.

داشتن پوست و مویی زیبا با استفاده از خواص عرق مرزه!

رفع چین و چروک پوست و جوان سازی آن همواره موضوعی است که اکثر مردم بویژه بانوان به دنبال آن هستند تا همواره پوستی جوان و شاداب داشته باشند. کاربرد عرق این گیاه به دلیل دارا بودن مقادیر زیاد آنتی اکسیدان ها، ویتامین C و ویتامین A، کلاژن سازی طبیعی پوست را تقویت کرده و نشاط و شادابی آن را به ارمغان می آورند.

 

این عرق گیاهی سرشار از آهن است بنابراین با افزایش تولید گلبول های قرمز به درمان کم خونی و فقر آهن در بدن کمک می کند و با افزایش جریان گردش خون در پوست سر فولیکول های مو را تقویت کرده و نتیجه استفاده از آن می توان به تقویت و افزایش رشد مو رسید.

 

خواص ضد قارچی قوی در عرق مرزه و روغن آن می تواند به درمان عفونت های قارچی که در نواحی رویش ناخن دست و پا ایجاد می شود کمک نماید.

 

لاغری با مزایا شگفت انگیز عرق این گیاه

گیاه مرزه به دلیل مقدار فیبر بالایی که دارد، به عنوان سبزی خوردن زودتر معده را پر کرده و مصرف عرق این گیاه هم باعث کاهش اشتها شده و با جلوگیری از پرخوری به کاهش وزن و رسیدن به وزن ایده آل کمک خواهد نمود. مصرف این عرق همچنین روده را پاکسازی و یبوست را درمان کرده و ذخیره ی چربی در بدن را کاهش می دهد. بنابراین مصرف عرق این گیاه می تواند به لاغری و رسیدن به اندام ایده آل کمک کننده باشد

عوارض و مضرات عرق مرزه را می شناسید؟

هر داروی شیمیایی یا گیاهی به موازات مزایایی که دارد می تواند اثرات سو نیز از خود برجای بگذارد. عرق این گیاه دارویی نیز با داشتن مزایای درمانی فراوان ممکن است در صورت استفاده ی نادرست از آن مشکلاتی را در بدن ایجاد نماید. بنابراین در مصرف این عرق و عرقیجات دیگر باید جنبه ی احتیاط را رعایت نمود. در ادامه به برخی عوارض عرق مرزه اشاره می کنیم:

 

واکنش های آلرژیک و جلوگیری یا کند شدن انعقاد خون می تواند از عوارض عرق مرزه باشد.

حداقل دو هفته قبل از عمل های جراحی، بهتر است از مصرف عرق این گیاه خودداری شود.

استفاده از عرق این گیاه برای اولین بار می تواند پوست و چشم را تحریک کند.

زخم (معده)، انسداد روده ای، بعضی از سرطان ها و تشنج می تواند از عوارض طولانی مدت مصرف این عرق گیاهی باشد.

در زنان باردار و شیرده استفاده از این عرق باید به میزان کم و مدت زمان کوتاه و اجازه ی افراد متخصص در این زمینه صورت گیرد.

استفاده از عرق این گیاه در درمان بیماری های مربوط به کودک و نوزادان باید با احتیاط و نظر پزشک مربوطه انجام شود.

خرید و فروش و قیمت عرق مرزه در بازار چگونه است ؟

خرید و فروش عرق مرزه مانند بسیاری از عرقیجات و گیاهان دارویی دیگر در کشور ما ایران انجام شده و عرق این گیاه به سادگی در دسترس مصرف کنندگان قرار می گیرد. خرید و فروش عرق این گیاه معمولا در فروشگاه های مخصوص گیاهان دارویی صورت می گیرد و بنا بر کیفیت محصول قیمت عرق مرزه متفاوت خواهد بود. محصولات تولید شده از مواد ارگانیک و دستگاه های صنعتی که بدون دخالت دست فرآیند عرق گیری را انجام و در نهایت بسته بندی می کنند معمولا قیمت بالاتری در بازار خرید و فروش عرق مرزه خواهند داشت.

 

البته طریقه ی نگهداری عرق های تولید شده نیز روی کیفیت محصول تاثیر گذارند. عرق گیاهی تولید شده باید در مکان هایی به دور از نور خورشید و حرارت و در محوطه ای که هوا در آن جریان داشته باشد نگهداری شود تا خواص عرق مرزه به خوبی حفظ گردد.

 

خواص عرق مرزه

عرق مرزه خواص بسیاری زیادی برای سلامتی دارد. این عرق گیاهی یک منبع غنی از ویتامین ها و مواد مفید برای بدن است. مصرف عرق مرزه در حد اعتدال، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و از بدن در مقابل انواع بیماری ها محافظت می کند. برخی از خواص عرق مرزه شامل بهبود مشکلات گوارشی مانند اسهال، تقویت بدن، ضد التهاب بودن، درمان سوء هاضمه، بهبود دردهای دوران قاعدگی، کمک به کاهش وزن و کمک به دفع سنگ کلیه و مثانه است.

 

این عرق گیاهی در طب سنتی به دلیل داشتن خواص بسیار زیاد، کاربرد فراوانی دارد. عرق مرزه برای رفع سوء تغذیه کودکان نیز استفاده می شود. باید توجه داشته باشید از این عرق گیاهی در حد اعتدال مصرف کنید. مصرف بیش از حد آن می تواند برای سلامتی مضر باشد.

 

عرق مرزه برای کرونا

این عرق به دلیل داشتن ترکیبات مفید، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. همچنین دارای خاصیت ضد احتقان است و باعث کاهش علائم بیماری هایی مانند سرماخوردگی و آنفلوانزا می شود. ممکن است عرق مرزه به دلیل تقویت سیستم ایمنی بدن، از فرد در برابر ویروس کرونا محافظت کند. تحقیقات بیشتری درباره اثرات عرق مرزه در این مورد نیاز است.

 

طریقه مصرف عرق مرزه

طریقه مصرف عرق مرزه به صورت، یک فنجان پس از هر وعده غذایی است. شما می توانید این عرق گیاهی را با یک لیوان آب نیز مخلوط کنید. مصرف عرق مرزه بعد از وعده های غذایی باعث بهبود هضم مواد غذایی و چاقی می شود.

 

عرق مرزه برای کبد چرب

این عرق گیاهی دارای خاصیت ادرارآوری است. بنابراین باعث دفع بهتر سموم از بدن می شود. عرق مرزه به پاکسازی کبد نیز کمک می کند. بنابراین به درمان کبد چرب نیز کمک می کند.

 

عرق مرزه و دیابت

در طب سنتی از این عرق گیاهی برای بهبود و درمان علائم بیماری دیابت استفاده می شود. این عرق گیاهی باعث کاهش قند خون بعد از مصرف وعده های غذایی می شود و تولید انسولین را در بدن افزایش می دهد. عرق مرزه به درمان تشنگی و خشکی دهان در افراد دیابتی بسیار کمک می کند. بهتر است قبل از مصرف این عرق گیاهی با پزشک خود مشورت کنید.

 

عرق مرزه برای لاغری

این عرق گیاهی دارای فیبر بسیار بالایی است. عرق مرزه باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش و روده می شود. این عرق گیاهی بیماری یبوست را درمان می کند. همچنین باعث ترشح بیشتر آنزیم های کبدی شده و در کاهش چربی های ذخیره شده در بدن بسیار مفید است.

 

مصرف عرق گیاهی مرزه قبل از وعدهای غذایی باعث کاهش اشتها و احساس سیری می شود. در نتیجه به لاغری و کاهش وزن بسیار کمک می کند. این عرق گیاهی برای دستگاه گوارش بسیار مفید است.

 

قیمت عرق مرزه

شما می توانید عرق گیاهی مرزه را از عطاری های محل خود و یا سایت های اینترنتی فروش محصولات گیاهی خریداری کنید. معمولا قیمت یک لیتر عرق گیاهی مرزه حدود ۳۰ هزارتومان است. این قیمت براساس کیفیت این عرق گیاهی، ممکن است متغیر باشد.

 

عوارض عرق مرزه

عرق مرزه فواید بسیار زیادی برای سلامتی دارد. اما مصرف بیش از حد آن، برای سلامتی ممکن است مضر باشد. همچنین مصرف این عرق گیاهی توسط برخی از افراد، ممکن است همراه با عوارض جانبی باشد. مصرف بیش از حد آن، ممکن است با تحریک بیش از حد مخاط شده و باعث بروز مشکلاتی در تنفس شود. همچنین این عرق گیاهی ممکن است در برخی از افراد باعث بروز واکنش های آلرژیک شود. عرق گیاهی مرزه انعقاد خون را کند می کند، بنابراین بهتر است دو هفته قبل از عمل جراحی مصرف این عرق گیاهی را متوقف کنید.

 

مصرف طولانی مدت عرق گیاهی مرزه ممکن است باعث بروز مشکلاتی گوارشی از جمله زخم معده شود. توصیه می شود زنان باردار و شیرده از این عرق گیاهی مصرف نکنند. همچنین توصیه می شود، بیماران دیابتی از عرق مرزه بیش از حد استفاده نکنند و قبل از مصرف این عرق گیاهی با پزشک خود مشورت کنند.

 

خواص عرق مرزه برای مردان

این عرق گیاهی دارای طبع گرمی است. عرق مرزه به دلیل داشتن ترکیبات مغذی، باعث تقویت جنسی و بهبود کیفیت اسپرم در مردان می شود. در طب سنتی، مصرف عرق گیاهی مرزه برای درمان مشکلات جنسی توصیه می شود. این عرق گیاهی ترشح تستوسترون را در مردان افزایش می دهد و باعث بهبود عملکرد جنسی در مردان می شود